Переглядів: 3481

Дитячі майданчики, куплені за німецькі кошти встановлюють в сільських громадах – переможцях

27.07.11 громади с.Коломийчиха Сватівського району та с.Бобрикове Антрацитівського району відвідали зі спеціальним візитом експерти ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону»: Ганна Дороженко (директор АСР), Артем Дубовик та Василь Скляров (консультанти з піару та технічних питань) та інженер партнерської будівельної компанії «Укртермодом».

Мета візиту – супроводити машину до місця доставки обладнання для дитячих майданчиків (яке будо закуплено консульством Федеративної Республіки Німеччина в Україні у постачальника з м.Харків), розпланувати територію для встановлення обладнання на спеціально відведених майданчиках та оказати допомогу активістам з сільських громад щодо правильного встановлення обладнання згідно будівельних норм та норм техніки безпеки.

Нагадуємо, що 15.07.11 за рішенням комісії Конкурсу Проекту «Покращення умов виховання та фізичного розвитку дітей через облаштування сільських дитячих майданчиків», який виконується ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону» на умовах спів фінансування при підтримці консульства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, для встановлення дитячих майданчиків із загальним доступом сільських дітей були відібрані наступні населені пункти та партнери:

  • с. Бобрикове Антрацитівського району, де проект уде реалізовуватись сільською радою в партнерстві з ГО «ВЕКТОР»;
  • с. Коломийчиха Сватівського району, де проект уде реалізовуватись сільською радою в партнерстві з ГО «ДЖЕРЕЛО-2009»;
  • с. Новоселівське Сватівського району, де проект буде реалізовуватись сільською радою в партнерстві із ГО «ТЕРЕМОК».

Першим відбувся візит до с.Коломийчиха Сватівського району. Слід відмітити, що в цьому селі дитячий майданчик загального користування вирішили розмістити в центрі села на галявині напроти сільської школи. Встановлення дитячого майданчику в селі  - це справжнє свято, тому що до цього жодного дитячого майданчику в селі не було. До встановлення обладнання були залучені активісти села. Коли під’їхала машина і почали відвантажувати кольорові каруселі, настрій у всіх значно підвищився. Технічні експерти почали монтаж згідно схем установки та за допомогою приладів виставляли рівні обладнання. Працювали всі з азартом  та задоволенням. Діти раділи новим розвагам та можливості проводити час на гарному облаштованому майданчику, а дорослі раділи за дітей, які можуть тепер гарно проводити свій час.

Другим відбувся візит до с.Бобрикове Антрацитівського району. В цьому селі  дитячий майданчик загального користування вирішили розмістити теж неподалік від сільської школи на відкритій площадці в центрі села. Тут також з нетерпінням чекали на новенький майданчик, швидко все розвантажили та прийнялись до монтажу. Робота йшла дуже добре, бажаючих односельчан зробити диво для дітей було багато, де хто проводив монтаж під наглядом технічних експертів, інші готували бетон для встановлення обладнання, а поруч не дочекавшись закінчення робіт вже бігали маленькі діточки, які були дуже здивовані яскравим каруселям.

Тепер залишилось лиш благоустроїти майданчики, розрівняти землю та вже зараз діти мають місце для забав, а батьки не переймаються як розважити дітей.

Дякуємо за допомогу в реалізації проекту нашім партнерам - ГО «Вектор» та Бобриківській сільській раді, ГО «ДЖЕРЕЛо-2009» та Коломийчиській сільській раді, які допомогли разом з активістами встановити обладнання для дитячих майданчиків та вчасно зібрали необхідні кошти на його транспортування.

Тепер залишилось встановити ще один майданчик в с. Новоселівське Куземівської сільської ради Сватівського району, який буде доставлено до місця призначення на поточному тижні. Про процес облаштування майданчику в цьому селі буде окремо поінформовано.

Прес-служба АСР

Яндекс.Метрика