Переглядів: 2350

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини особисто переконався, що робить Агентство та його партнери

ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону» реалізує проект «Покращення умов виховання та фізичного розвитку дітей через облаштування сільських дитячих майданчиків» за фінансової підтримки Генерального Консульства Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк. Для участі в цьому проекті на конкурсній основі були відібрані тільки три сільські громади Луганської області, а саме: с. Бобриково, Антрацитівського району, с. Коломийчиха та с. Новоселівка, Сватівського району разом із сільськими громадськими організаціями цих територій. Протягом серпня в цих громадах встановлені дитячі спортивно-ігрові майданчики.

5 жовтня 2011 року відбулося урочисте відкриття спортивно-ігрового майданчика в с. Бобрикове, Антрацитівського району. Для цього в Бобриківську прибула делегація з числа партнерів які були причасні к реалізації проекту. Особисто були присутні:

  • Клаус Циллікенс - Генеральний Консул Федеративної Республіки Німеччина;
  • Ганна Дороженко  - директор ГО «Агентства стійкого розвитку Луганського регіону»;
  • Наталя Сафронова  - заступник голови Антрацитівської РДА ;
  • Ганна Борова - координатор Ресурсного центру Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Луганській області;
  • Александра Курт – керівник проекту GIZ «Покращення якості муніципальних послуг. Луганська область».

Гостей зустріла господарка території – сільський голова Наталя Василівна Чуприна. Після цього розпочалась урочиста частина. Маленькі мешканці підготували веселий концерт, віршами та піснями подякували гостям за новий гарний майданчик. Право урочистого відкриття та розрізання червоної стрічки було надано Клаусу Цилікенсу та Ганні Дороженко. Після завершення урочистого відкриття, місцевий краєзнавець Захарченко Іван Михайлович розповів про історію село та активісти ГО «Вектор» показали, гордість села – відремонтований будинок культури, і розповили пану Генеральному Консулу чим живе село сьогодні.

Присутнім на презентаційному заході під час доповідей було нагадано історію щодо виникнення ідеї написання проекту від АСР щодо закупівлі та конкурсного розподілу 3-х дитячих майданчиків для територій маленьких населених пунктів. Історія питання наступна. Під час проведення Дня Європи в травні поточного року в паркі ВЛКСМ м. Луганськ, де Всеукраїнську компанію по організації єдиного формату святкування цього дня в Україні очолило АСР проводились переговори зі всіма потенційним партнерами щодо допомоги в організації проведення Дня Європи в м. Луганськ. Під час зустрічі з координаторами Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Луганській області було вирішено виділити в парку ім. ВЛКСМ окрему територію для «Сільського кварталу», щоб бажаючи активісти із сільських громад-партнерів Проекту ЄС/ПРООН мали змогу організувати свої експозиції та виступи творчих колективів щоб показати свої досягнення.  Аналогічні переговори велись із іншим проектами міжнародної технічної допомоги, що в працюють на Луганщині, у тому числі й з німецьким Проектом GIZ «Покращення якості муніципальних послуг. Луганська область», який погодився допомогти із подарунками та теж виставив цікаву експозицію в парку ВЛКСМ. Ідею проведення спільного святкування Дня Європи в м. Луганськ всі партнери сприйняли дуже активно та святкування вийшло на славу! Всі присутні на святі перезнайомились. Експозиція Бобриківської громади дуже відрізнялася своєю гостинністю на Дні Європи та її не можливо було не запам’ятати, плюс свою заявку на конкурсу АСР щодо розподілу дитячих майданчиків громада теж підготувала якісно, бо роботі із проектними документами вже мала досвід працювати під час взаємодії із Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Луганській області. Таким чином, під час засідання комісії Конкурсу по розподілу дитячих майданчиків в АСР, де були присутні всі партнери, ні у кого не виникло сумніву присудити один з дитячих майданчиків саме для Бобриківської громади.

От така історія співпраці. Лозунг АСР «В партнерстві – сила!». Та ось й конкретний приклад результатів такого партнерства.

Прес-служба АСР

Яндекс.Метрика