×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/openjH/open.lg.ua/images/news_2016/07/2016-07-20
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news_2016/07/2016-07-20
Переглядів: 1293

Засідання Антикорупційного комітету

2016 07 20 01Засідання Антикорупційного комітету відбулось сьогодні об 11.00 в залі засідань Луганської військово-цивільної адміністрації, Луганської обласної державної адміністрації.

Заступник губернатора - Юрій Клименко відкрив засідання та повідомив, що Комітет є громадська ініціатива, яку підтримала обалсна влада та висловив сподівання, що він стане майданчиком щодо обговорення планів дій та відповідних рішень між владою, контролюючими орагнами та громадськістю. Нагадав присутнім, що є обалсна програма протидії корупції, заходи по якій розроблені на 2016 рік. Відмітив, що створений Комітет та громадськість поперед всього може допомогти своєю просвітницькою та освітньою діяльністю для попередження корупції у будь-якій сфері.

Його голова - Павло Лисянській представив Комітет та його цілі та завдання. Відмітив, що Антикорупційний комітет при Луганській облдержадміністрації є консультативно-дорадчим органом та його основні завдання, це:

  • громадське забезпечення реалізації єдиної державної політики у сфері запобігання і протидії корупції на території області;
  • здійснення системного аналізу стану протидії корупції в області, ефективності реалізації антикорупційних заходів;
  • розроблення пропозицій щодо формування і реалізації антикорупційних заходів, спрямованих на подолання корупції на території області;
  • підготовка пропозицій (рекомендацій) щодо поліпшення координації та взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи із запобігання і протидії корупції;
  • сприяння науково-методичному забезпеченню з питань протидії корупції.

5 місяців члени КОмітету навчались та переймали досвід у Швеції, Грузії, інших областей України (м. Одеса та м. Харків) щодо організації подібної діяльності.

В найближчий час Комітет займеться посиленням спроможності незалежного громадського консультативно-дорадчого органу - Луганського обласного Антикорупційного Комітету (ЛОАК) через практичне застосування на практиці норм законодавства про доступ до публічної інформації, Єдиного веб-порталу використання публічних коштів: Edata для моніторингу місцевих бюджетів, навчання та створення обласної мережі громадських антикорупційних діячів.

{gallery}news_2016/07/2016-07-20:::0:0{/gallery}

Ця діяльність запланована в рамках спеціального проекту запідтримки Міжнародного Фонду "Відродження", результатами діяльності по проекту стане створення мережі та навчання, як членів ЛОАК та й мережі громадських антикорупційних діячів, досвідчених з питань інструментів боротьби з корупцією та захисту прав людини на сьогодні дуже гостро стоїть в Луганській області та потребує допомоги, як методологічної, експертної, фінансової, так й в питаннях актуалізації стратегічних, програмних документів, реалізації відповідних проектів покращення задля розвитку території через ефективне використання бюджетних коштів без корупційної складової цього процесу.

Щодо підтримки цієї ініціативи та дпомоги громадськості у вирішенні антикорупційних питань в обалсті висловили свою надію й наступні виступаючі з органів: прокуратори, поліції та державного сектору протидії корупції (представники якого є в кожному місті та районі Луганської області).

Наприкінці слово надали члену Комітету - Ганні Боровій, раднику ПРООН, яка відмітила, що підібна ініціатива щодо створення Комітету інноваційна та тільки свідчить про відкритість влади та запровадження принципів прозорості та демократичного управління. Наголосила, що діяльність Комітету допоможе розробити Стратегію розвитку Луганської обалсті 2020, в якій вже зрозуміло, що є необхідність відображення пріоритету щодо підвищення рівня антикорупційної культури населення в регіоні.

Взагалі засідання пройшло в дружній обстановці, за його результатами прийняті рішення з врахуванням обговорень:

  • оновити розділ сайту ОДА "запобігання корупції" http://loga.gov.ua/o.../about/aparat/counteraction-corruption/
  • розпочати реалізацію поточних просвітницьких заходів Комітету, про графік яких поінформувати зацікавлених та надати інформацію на наступне засідання;
  • присутнім представникам контролюючих орагнів - виділити осіб, для взаємодії з Комітетом та відвідання його наступних засідань для покращення координації спільних дій з громадскістю.

Прес-служба АСР

 

 

Яндекс.Метрика