Переглядів: 854

Щодо поточного стану справ на об'єктах Надзвичайної Кредитної програми Європейського Інвестиційного Банку (НП ЄІБ) Луганської області та зокрема щодо м. Сєвєродонецьк

Щодо поточного стану справ на об'єктах Надзвичайної Кредитної програми Європейського Інвестиційного Банку (НП ЄІБ) Луганської області та зокрема м. Сєвєродонецьк обговорювали на засіданні робочої групи, що останнього разу збиралась 14 квітня п.р в неповному складі (цього разу «збайкотували» представники відділу економіки міськради та керівництво). Але на зустрічі були присутні представники зацікавлених у впровадженні НП ЄІБ від Луганської обласної державної адміністарції (департаментів економінки та коммунікацій), відділу освіти з економічних питань Сєвєродонецької міської ради, ГО «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець». Склярова Ірина, експерт проекту ГО “Агентство стійкого розвитку Луганського регіону” презентувала роботу по проекту: «Пілотування Плану Соціального Менеджменту (ПСМ) і Плану Залучення Зацікавлених сторін (ПЗЗС) на об'єктах Надзвичайної Кредитної програми Європейського Інвестиційного Банку (НП ЄІБ) Луганської області та зокрема м. Сєвєродонецьк» який реалізується за фінансової підтримки БФ "Відродження".

Тараканова Юлія, начальник відділу туризму та виставкової діяльності управління бюджетної політики, інвестиційної діяльності та туризму Департаменту Економічного розвитку, туризму та торгівлі Луганської ОДА, запропонувала присутнім ініціативу щодо створення пир Луганській ОДА Обласної Робочої групи з питань реалізації Надзвичайної Кредитної програми Європейського Інвестиційного Банку в Луганській області. Зазначила, що, станом на 14.04.2017, Сєвєродонецька міська рада подала 9 пакетів тендерної документації для погодження до Мінрегіонбуду, ще один об’єкт йде по позатендерною процедурою, тому вже можна розпочинати закупівлю товарів та роботі по об’єкту «ЗОШ № 20».

Заступник начальника відділу освіти з економічних питань Сєвєродонецької міської ради Пшеничної В.С., пояснила, що згідно підписаної угоди між Сєвєродонецькою міською радою та Мінрегіонбудом і Європейським інвестиційним банком, кінцевим бенефіціаром є Відділ капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради – це єдина установа, що детально володіє ситуацією щодо стану ремонтних робіт та оформлення необхідної документації на об’єктах НКП ЄІБ.

Обговорили з присутніми також необхідність розроблення механізму обліку звернень громадян щодо реалізації суб-проектів Експертної підтримки Надзвичайної кредитної програми з відновлення України, відповідно до вимог Європейського Інвестиційного Банку.

Вирішили з цього питання звернутися до відділу звернень громадян Сєвєродонецької міської ради, для консультації та погодження прийнятного механізму обліку звернень громадян щодо реалізації суб-проектів Надзвичайної кредитної програми з відновлення України, після чого повторно винести питання затвердження такого механізму на Порядок денний засідання робочої групи.

Обговорювали також екологічні та соціальні стандарти Європейського Інвестиційного Банку, яких необхідно дотримуватись при реалізації суб-проектів Експертної підтримки Надзвичайної кредитної програми з відновлення України.

Всі учасники зустрічі погодились, що необхідно організувати додатковий навчальний семінар з екологічних та соціальних стандартів Європейського Інвестиційного Банку для державних службовців, підрядних компаній та інших зацікавлених у впровадженні Надзвичайної кредитної програми з відновлення України в Луганській області.

За підсумками обговорень на засіданні всі присутні погодились про необхідність забезпечення прозорості процесу для широкого кола громадськості та організувати наступне засідання робочої групи 19 травня 2017 року об 11 год. 00 хв. у Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» із залученням ЗМІ та запросити на засідання керівництво Сєвєродонецької міської ради та Луганської ОДА, представників Відділу капітального будівництва та департаменту економічного розвитку Сєвєродонецької міської ради, представників робочої групи з питань реалізації Надзвичайної Кредитної програми Європейського Інвестиційного Банку в Луганській області та інших відповідальних осіб в рамках реалізації Надзвичайної Кредитної програми Європейського Інвестиційного Банку в Луганській області.

 

 

Яндекс.Метрика