• Головна
  • Новини
  • Починаємо впроваджувати проект “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг”
Переглядів: 971

Починаємо впроваджувати проект “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг”

2017 08 21 4.43.04 PMПочинаємо впроваджувати проект  БВ «Творчий центр ТЦК» під назвою: “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг” в якості регіональних партнерів. 

Проект підтримала Рада Європи та він спрямований на посилення спроможності органів місцевого самоврядування забезпечувати доступність та якість соціальних послуг для громадян в пілотних громадах України з трьох областей: 

  • Луганська область: Троїцька та Чмирівська громади;
  • Івано-Франківська область: Космацька та Витвицька громади;
  • Херсонська область: Чаплинська та Асканія-Нова громади.

Відповідно до територіального впливу проекту, його діяльність на місцях координуватимуть місцеві громадські організації: ГО “Агентство стійкого розвитку Луганського регіону”, ГО “Агентство з розвитку приватної ініцативи” та Чаплинська Ліга соціальних працівників України. В рамках проекту заплановано створення діалогових груп з питань підвищення ефективності надання соціальних послуг. Членів груп планується навчати в м. Київ  і залучати до вивчення потреб, досліджень стану надання соціальних послуг населення та до розробки відповідних місцевих програм підвищення якості соціальних послуг. Також запланована поїздка по обміну досвідом до зразкових, за визначенням Мінсоцполітики ОТГ  (об’єднаних територіальних громад). Запланована токож матеріально-технічна підтримка та придбання спеціального програмного забезпечння та покращення інфраструктури надання соціальних послуг населенню, обладнання об’єктів надання соцпослуг спеціальними стендами та візуальними матеріалами.Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» наша громада має забезпечити, щоб якість і доступність соціальних послуг були не нижчими, ніж до об’єднання.  Це в свою чергу потребує розвитку потенціалу та належних ресурсів для забезпечення цієї вимоги. Таким чином, існує потреба у відповідній технічній підтримці з боку фахівців, експертів.Очікується, що реалізація цього проекту значно посилить спроможність пілотних територіальних громад, а їх жителі матимуть доступ до належної якості соціальних послуг.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» наша громада має забезпечити, щоб якість і доступність соціальних послуг були не нижчими, ніж до об’єднання.  Це в свою чергу потребує розвитку потенціалу та належних ресурсів для забезпечення цієї вимоги. Таким чином, існує потреба у відповідній технічній підтримці з боку фахівців, експертів. Очікується, що реалізація цього проекту значно посилить спроможність пілотних територіальних громад, а їх жителі матимуть доступ до належної якості соціальних послуг.

 

 

Яндекс.Метрика