• Головна
  • Новини
  • В Чмирівській та Троїцькій об’єднаних громадах відбулись презенатції проекту : “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг”
Переглядів: 977

В Чмирівській та Троїцькій об’єднаних громадах відбулись презенатції проекту : “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг”

28 та 29 серпня в Чмирівській та Троїцький об’єднаних громадах пройшли презентації проекту БВ «Творчий центр ТЦК» під назвою: “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг”, що реалізується при підтримки Ради Європи.

Артем Беднарський, координатор проекту, експерт Агентства стійкого розвитку Луганського регіону презентував напрямки діяльності та зауважив на основних діях, а саме:

  • щодо створення та організація роботи діалогових (робочих) груп. До 1 вересня в громадах створять робочі групи з представників місцевого самоврядування, працівників соціальної сфери та організацій громадянського суспілсьтва. Положення про діалогові групи вже розроблено та буде затверджено в громаді вже найблизчим часом. Буде зроблено аналіз: статистичних даних щодо соціальних послуг згідно необхідного їх наявного списку послуг (терцентри, ОГС тощо) та об’єктів інфраструктури (ФАПи, школи, дитячі садки тощо);
  • щодо вивчення потреб в соцпослугах з метою ухвалення місцевої програми розвитку системи надання соціальних послуг. Протягом вересеня – жовтня поточного року будуть зібрані необхідні дані, матеріали/документи, що є в громаді та можуть допомогти при оцінці потреб. Буде сформована вибірка осіб для опитування та навчені місцеві лідери проводити дослідження в себе в громадах.

Найближчим кроком до впровадження проекту “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг” буде 8-9 вересня в м. Київ навчання представників робочих груп пілотних громад з 3-х областей України щодо питань орагнізації та управління соціальними послугами в громадах та навчальний візит в образцову за цим напрямком за визначенням Мінсоціполітики громаду Черкаської області.

Нагадуємо, що проект БВ «Творчий центр ТЦК» під назвою: “Посилення спроможності територіальних громад в наданні соціальних послуг” підтримала Рада Європи та він спрямований на посилення спроможності органів місцевого самоврядування забезпечувати доступність та якість соціальних послуг для громадян в пілотних громадах України з трьох областей:

  • Луганська область: Троїцька та Чмирівська громади;
  • Івано-Франківська область: Космацька та Витвицька громади;
  • Херсонська область: Чаплинська та Асканія-Нова громади.

Координацію проекту в областях здійснють ГО “Агентство стійкого розвитку Лгуганського регіону”, ГО “Агентство розвитку приватної ініціативи” та Чаплинська Ліга соціальних працівників України відповідно.

 

 

 

 

Яндекс.Метрика