• Головна
  • Новини
  • Організація надання соціальних послуг в умовах децентралізації
Переглядів: 1824

Організація надання соціальних послуг в умовах децентралізації

IMG 0128«Організація надання соціальних послуг в умовах децентралізації» семінар-практикум відбувся в м. Київ 7-10 вересня 2017 року, в якому прийняли участь 50 осіб з числа представників пілотних громад, партнерів проекту «Посилення спроможності ОТГ в наданні соціальних послуг», координаторів проекту в Луганськй, Херсонській та Івано-Франківській областях та тренери Міністерства соціальної політики та Творчого центру ТЦК.

РАДА ЄВРОПИ впроваджує Програму «Децентралізація та територіальна консолідація в Україні», в рамках Проект Творчого центру ТЦК «Посилення спроможності ОТГ в наданні соціальних послуг» реалізується Агентством стійкого розвитку Луганського регіону у партнерстві з Агентством з розвитку приватної ініціативи та Чаплинським районним осередком Ліги соціальних працівників.

IMG 0032На початку заходу представники Ради Європи привітали всіх учасників та кожна громада-учасниця проекту, а саме: Троїцька та Чмирівська Луганської області, Космацька та Витвицька Івано-Франківської області, Чаплинська та Асканія-Нова Херсонської області, зробила презентацію для представлення себе та знайомстава з іншими. В презентації кожна громада представила загальний огляд ситуації в сфері надання соціальних послуг.

Дуже ціками були доповіді та презентації представників Міністерства соціальної політики України та обговорення теми: «Рекомендації щодо виконання власних (самоврядних) повноважень ОТГ у сфері надання соціальних послуг».

Працювали два дні та під час семінару робили вправи щодо організації вивчення потреб в соціальних послугах в ОТГ та розроблення місцевої програми розвитку системи надання соціальних послуг. Обговорювали, яким чином організувати виконання компоненту проекту «Покращення інфраструктури надання соціальних послуг в ОТГ». Всі учасники ділились досвідом та думками щодо подальшої організації роботи за проектом, потім підбили підсумки семінару та всі отримали сертифікати за підсумками навчання.

Всі учасники подякували організаторам заходу - Раді Європи та Творчому центру ТЦК, за чудову можливість мати дискусію, відповіді на запитання, змогу обговорити все цікаве з представниками ОТГ та Міністерства соціальної політики щодо організації надання соціальних послуг на місцях.

IMG 0117

IMG 0110

IMG 0125

IMG 0138

IMG 0143

 

 

Яндекс.Метрика