• Головна
  • Новини
  • Підвищення ролі громадян та організацій громад у процесах прийняття рішень органами влади через впровадження авокасі кампаній
Переглядів: 860

Підвищення ролі громадян та організацій громад у процесах прийняття рішень органами влади через впровадження авокасі кампаній

22095604 1720777764660873 1864337800 oПроект 

АСР «Підвищення ролі громадян та організацій громад у процесах прийняття рішень органами влади через впровадження авокасі кампаній»


 для Новоайдарської громади 

за підтримки Програми Розвитку ООН презентовано членам Форуму місцевого розвитку Новоайдарського району.

Мета проекту: 
організація адвокасі кампаній у сфері захисту прав людини та створення безпечного середовища в Новоайдарській громаді для зміцнення партнерство влади та громадян та задля  системного планування та вирішення проблем через створення Комплексної Концепцій безпеки та конкретних проектів покращень, що підвисить конкурентний розвиток громади.
 

Одним з завданням проекту на наступні три місяці роботи є моніторинг ситуації в громаді з питань порушення прав громадян.

Планується зібрати інформацію про стан безпеки в громаді та оцінити участь в цих процесах організацій громад та громадських активістів. Планується обрати найбільш активних громадян та локальні організації для подальшої співпраці та організувати актуальну адвокасі кампанію, щоб допомогти місцевим радам та організаціям громад у розробці узгоджених спільних документів, таких як, наприклад, Комплексних Концепцій безпеки.

Результатами роботи повинні стати: експертні візити та висновки, покращені місцеві регулювання, розроблені та подані на поточні конкурси місцеві проекти, які планується отримати через відповідну Школу “Адвокасі кампанії: організація, ефективність, досягнення результатів покращень, правозахист та лобіювання вирішення питань”. Школу планується організувати за чотирма навчальними блоками: "Адвокасі кампанії та Стратегічне планування розвитку територій",
 "Розробка проектів",  "Фандрайзінг та бюджетне законодавство для реалізації проектів розвитку",
 "Методи взаємодії громадськості з органами влади через механізми регуляторної політики та громадської експертизи".

Набір бажаючих взяти участь у Школі буде організовано на конкурсній основі через попередню онлайн-реєстрацію.

За три місяці роботи в громаді по проекту планується розробити: не менше 5 проектів, 5 пропозицій щодо нормативно-правових актів та супроводити 5 звернень у відповідні інстанції для вирішення конкретних правових питань населення.

За поточним станом справ щодо реалізації проекту 
«Підвищення ролі громадян та організацій громад у процесах прийняття рішень органами влади через впровадження авокасі кампаній»


для Новоайдарської громади 
за підтримки Програми Розвитку ООН, що був презентований членам Форуму місцевого розвитку Новоайдарського району, слідкуйте у наших новинах.

 

 

Яндекс.Метрика