• Головна
  • Новини
  • Розпочали проведення серії заходів в Новоайдарській громаді, що проходитимуть в рамках реалізації проекту «Підвищення ролі громадян та організацій громад в процесах прийняття рішень органами влади через впровадження адвокасі кампаній» за підтримки Програм
×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/openjH/open.lg.ua/images/news_2017/2017-11-28/01
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/news_2017/2017-11-28/01
Переглядів: 903

Розпочали проведення серії заходів в Новоайдарській громаді, що проходитимуть в рамках реалізації проекту «Підвищення ролі громадян та організацій громад в процесах прийняття рішень органами влади через впровадження адвокасі кампаній» за підтримки Програм

2017 11 28 02Серія чотирьох навчальних тренінгів за темами: «Адвокасі кампанії та стратегічне планування розвитку території», «Розробка проектів», «Фандрайзінг та бюджетне законодавство для реалізації проектів розвитку», «Методи взаємодії громадськості з органами влади через механізми регуляторної політики та громадської експертизи» найближчими днями пройде в Новоайдарській громаді.

23 листопада експерти Агентства стійкого розвитку Луганського регіону провели перший тренінг за темою «Методи взаємодії громадськості з органами влади через механізми регуляторної політики та громадської експертизи», що пройшов у приміщенні районної державної адміністрації.

У тренінгу взяли участь представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій Новоайдарського району. Учасників ознайомили з основними поняттями та інструментами взаємодії влади з громадськістю, з діяльністю громадських та координаційних рад, основами регуляторної політики та громадської експертизи.

Особливу увагу учасників привернуло питання аналізу регуляторного впливу, зокрема інструмент оцінки впливу регуляторних актів на малий бізнес, що отримав назву Тесту малого підприємництва (М-Тесту). Експерти АСР презентували учасникам тренінгу відео презентацію, яка детально висвітила основні можливості програми М-Тест, а також принцип роботи он-лайн калькулятору, що дозволяє вимірювати вартість адміністративних процедур/адміністративного навантаження суб'єктів малого підприємництва під час проведення М-Тесту. Згодом, кожен із учасників мав змогу взяти участь у практичній вправі «Ефективний аналіз регуляторного впливу».

У заключній частині тренінгу, підводячи підсумки, кожен з учасників мав змогу висловити свою думку щодо обговорених тем та запропонованих методів і механізмів регуляторної політики та громадської експертизи. Слід зазначити, що не всі учасники вбачали в них потенціалу ефективного застосування на території Новоайдарської громади, але ж для того експерти Агентства стійкого розвитку й проводять подібні тренінги, аби переконати представників громади у дієвості та практичності цих інструментів.

{gallery}news_2017/2017-11-28/01:::0:0{/gallery}

 

 

 

 

Яндекс.Метрика