• Головна
  • Новини
  • Ефективна профілактика та протидія гендерно зумовленому та домашньому насильству через аутріч-роботу і залучення громади
×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/openjH/open.lg.ua/images/News/2019/03/2019-03-14
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/News/2019/03/2019-03-14
Переглядів: 1650

Ефективна профілактика та протидія гендерно зумовленому та домашньому насильству через аутріч-роботу і залучення громади

2019 03 14 03З 11 по 12 березня 2019 року співробітниця Агентства стійкого розвитку Луганського регіону взяла участь у базовому тренінгу з «Ефективної профілактики та протидії гендерно зумовленому та домашньому насильству через аутріч-роботу і залучення громади», організований Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA), за участі представників міжнародних, неурядових організацій та ініціатив Луганської області, що відбувся в м. Святогірськ.

Протягом двох днів висококваліфіковані тренери: Даніела Драгічі, експерт з адвокації, та Елена Мікеу, експерт з питань запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству від Східноєвропейського інституту репродуктивного здоров’я (Румунія) надали велику кількість корисної інформації пов’язаної із гендерно зумовленим та домашнім насильством.

Було розкрито суть поняття «домашнє насильство», його види, цикл насильства та його динаміка, ознаки насильницької поведінки, вплив на здоров’я та соціальні наслідки ГЗН (Гендерно зумовлене насильство). Багато уваги тренери відвели темі залучення до профілактики та мобілізації громади щодо протидії ГЗН, надавши приклади з власного досвіду розбудови суспільної мережі. Розповіли про переваги мережі як форми самоорганізації у громаді, її створення та розвиток, а також заходи щодо її підтримки.

Багато уваги було відведено відповідальності громади у сфері надання допомоги особам постраждалим від насильства та роботі з кривдниками: організація первинного контакту та опитування, оцінка ризиків та створення плану безпеки, групова підтримка, робота з особливими випадками/клієнтами (люди з обмеженими фізичними можливостями, члени сімей учасників АТО/ООС, діти, особи із певними видами залежності).

Ганна Висоцька, координатор Фонду ООН у галузі народонаселення, надала інформацію, щодо притулків та кризових центрів, як моделей надання послуг постраждалим від насильства та розповіла про нормативне підґрунтя запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Україні.

Протягом всього тренінгу було багато практичних завдань, групової роботи, креативних вправ та рухливих хвилинок, що зробили ці два дні незабутніми та цікавими.

Наприкінці заходу всі учасники отримали сертифікати участі, які свідчать про поповнення багажу знань, та багато позитиву!

{gallery}News/2019/03/2019-03-14{/gallery}

 

 

Яндекс.Метрика