• Головна
  • Новини
  • Діалоги про конфлікти. Підключаємося до системної роботи
×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/openjH/open.lg.ua/images/News/2019/11/2019-11-07
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/News/2019/11/2019-11-07
Переглядів: 1685

Діалоги про конфлікти. Підключаємося до системної роботи

2019 11 07 01Протягом 2018 року, працівники Агенства Стійкого Розвитку Луганського Регіону, які успішно пройшли навчання медіації у висококваліфікованої тренерки Сітлани Петрової, та стали сертифікованими медіаторами, були залучені до пілотного експерименту створення системи моніторингу конфліктів в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (далі скорочено UNRPP).

24-26 липня 2019 року наші працівники взяли участь у зустрічі членів Консультаційних груп (радників) з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей, яка була присвячена темі «Обговорення пілотного експерименту створення системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів та інших поточних питань роботи консультаційних рад: результатів та перспектив».

А вже 24-25.10.2019 в м. Святогірськ, відбулась робоча зустріч із планування посередниками інтервенцій в конфлікти, які були виявлені "Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки конфліктів в Луганській та Донецькій областях": http://dialog-ua.org/

Ця системна робота проводилась також за напрямком роботи Програми ООН  із відновлення та розбудови миру під назвою "Громадська безпека та соціальна згуртованість". 

За результатами всіх зустрічей були створені групи посередників по інтервенціям в конфлікти, серед яких також були задіяні, навчені медіації та веденню переговорів, працівники Агенства Стійкого Розвитку Луганського Регіону. Протягом листопада ці групи посередників будуть проводити відповідні діалоги в 7-ми громадах, конфлікти по яким були проголосовані, як пріоритетні.

Одна з таких груп, за участю представника нашого агенства, провела першу зустріч із мешканцями громади Мирної Долини.

Онлайн-система зафіксувала ось таку ситуацію:

http://dialog-ua.org/problems/12-konflikt-mizh-hromadoyu-syevyerodonetska-ta-hromadoyu-myrnoyi-dolyny-shchodo-perspektyv-stvorenny.html

На початку зустрічі відповідальні за роботу груп поседерників, обрані координаторка цього експерименту від Програми ООН із відновлення та розбудови миру - Ганна Борова та відповідальні консультантки - Світлана Петрова, Галина Боженко презентували проект розповівши його мету, завдання та механізм роботи. Після презентації, посередниками проекту, успішно був проведений діалог з представниками Мирнодолинської селищної громади.

Таким чином був положений старт кропіткої роботи багатьох професіоналів задля втілення в практику цього експерименту та його замкнутого циклу  - від виявлення та до вирішення, за допомоги системної роботи команди «Впровадження практик ефективного вирішення конфліктів через створення постійної геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки і вирішення конфліктів», що створено Програмою ООН із відновлення та розбудови миру та спрямовано на підвищення рівня безпеки та соціальної згуртованості у громадах.

2019 11 07 05

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

{gallery}News/2019/11/2019-11-07{/gallery}

 

 

Яндекс.Метрика